Opnieuw incident met politie in Brussel, agent overgebracht naar ziekenhuis

In Brussel is opnieuw een politieman gewond geraakt nadat een verdachte zich verzette bij een arrestatie. De agent wilde de verdachte interpelleren omdat hij geen mondmasker droeg. De man werd opgepakt en zal ter beschikking worden gesteld van het parket.

‘Het gaat om een politie-inspecteur die met de fiets op patrouille was’, zegt Willemien Baert van het Brusselse parket. ‘Hij wilde een man interpelleren die geen mondmasker droeg, maar die sloeg op de vlucht. De politieman kon de verdachte in de inkomhal van een gebouw volgen, maar daar ontstond een schermutseling. De man wilde de agent schoppen en hij heeft zich willen verweren. De politieman had versterking opgeroepen, waarna de verdachte kon worden opgepakt.’

De betrokken politie-inspecteur werd na de interventie naar het ziekenhuis overgebracht. ‘Over de aard van zijn medische toestand geven we geen informatie’, zegt Ilse Van de keere van de politie Brussel Hoofdstad/Elsene. ‘Ik kan wel meegeven dat hij ter observatie in het ziekenhuis moet blijven.’

De verdachte kon meteen worden opgepakt door agenten die ter plekke waren gekomen ter versterking. Hij zal worden voorgeleid bij het parket. Het is het zoveelste geval van geweld tegen agenten in Brussel. Omdat daders van geweld tegen politie in het verleden vaker meteen door het parket werden vrijgelaten, is eerder door de vakbond NSPV opgeroepen om geen corona-overtreders meer te verbaliseren.

Ook vorig weekend waren er al verschillende incidenten met Brusselse politiemensen. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) kondigde daarop aan dat ze zich burgelijke partij zou stellen bij elke vorm van geweld tegen de politie.