Ook Donald Trump Junior besmet met coronavirus
Foto: BELGAIMAGE

Na zijn vader heeft ook Donald Trump Junior (42) positief getest op het coronavirus. Dat heeft zijn woordvoerder bekendgemaakt. Ook Andrew Giuliani, assistent van de president en zoon van zijn advocaat, testte ondertussen positief.

Donald Trump Jr. kreeg zijn coronadiagnose begin deze week, aldus zijn woordvoerder. Sindsdien zit de zoon van de president in quarantaine in zijn jachthut. ‘Hij heeft voorlopig geen symptomen en hij volgt alle medische richtlijnen.’

In juli werd bij Trump Juniors vrouw, voormalig Fox-nieuwsanker Kimberly Guilfoyle, corona vastgesteld. Zij is ondertussen genezen en Donald Jr. zou niet door haar besmet zijn.

Eerder testten ook president Trump zelf, zijn vrouw Melania en zijn 14-jarige zoon Barron positief. Trump lag drie nachten in het ziekenhuis, Melania en Barron herstelden snel. Toen Trump het ziekenhuis verliet, poseerde hij zonder masker aan het Witte Huis. Daar kreeg hij veel kritiek voor.

Vrijdag maakte ook Andrew Giuliani, een speciaal assistent van Trump, bekend dat hij positief heeft getest op het coronavirus. Giuliani, is ook de zoon van één van de advocaten van de president, voormalig New Yorks burgemeester Rudy Giuliani.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in