Geen Cristiano Ronaldo? Dat betekent geld dokken voor Zuid-Koreaanse promotor
Foto: AP

De Zuid-Koreaanse wedstrijdpromotor The Fasta moet 162 fans compenseren, omdat het de belofte stervoetballer Cristiano Ronaldo in actie te zien niet kon waarmaken. De Portugese speler van Juventus bleef in juli vorig jaar, tot woede van 65.000 Zuid-Koreaanse fans, op de bank zitten tijdens een wedstrijd tegen een sterrenelftal van de K-League (3-3).

Een rechter in Seoel oordeelde dat The Fasta daarmee “contractuele verplichtingen, ondanks onvoorziene omstandigheden” heeft geschonden. Hij sprak van “emotioneel leed” voor de fans die speciaal voor Ronaldo naar het stadion waren gekomen.

The Fasta moet 162 aanklagers de helft van de ticketprijs terugbetalen, plus een extra vergoeding van omgerekend ongeveer 37 euro. Kaartjes waren binnen enkele minuten uitverkocht en de prijzen varieerden tussen omgerekend 22 euro en 300 euro.

De Zuid-Koreaanse competitie K-League beschuldigde Juventus van “misleiding” en eiste een verontschuldiging. De Italiaanse topclub deed een promotietoer en was met een vertraagde vlucht naar Zuid-Korea gevlogen. Daardoor werd de aftrap van de wedstrijd een uur verplaatst.