Van de hemel naar de hel: NBA-spelers treuren om nieuw dramatisch nieuws voor collega Klay Thompson
Foto: AP

Klay Thompson ziet voor de tweede opeenvolgende keer een seizoen in de NBA aan zich voorbij gaan. De basketter van de Golden State Warriors liep woensdag op training een gescheurde achillespees op, zo meldt de doorgaans bijzonder goed ingelichte ESPN-journalist Adrian Wojnarowski.

Thompson heeft drie NBA-titels (2015, 2017, 2018) op zijn palmares staan, net als een olympische titel (2016) en wereldbeker (2014) met de Verenigde Staten. Hij is de zoon van ex-LA Laker Mychal Thompson en een van de beste schutters aller tijden in de NBA.

Zo maakte hij ooit 14 driepunters in één wedstrijd, waarmee hij het record van zijn ‘Splash Brother’ Stephen Curry afpakte. Ook maakte Thompson eens 37 punten… in één quarter van 12 minuten.

Maar nu staat de 30-jarige Thompson dus opnieuw lang aan de kant. Hij miste het volledige seizoen 2019-2020 met een zware knieblessure. Die liep hij op tijdens de zesde wedstrijd van de NBA-finale van 2019 tegen Toronto.

Van de hemel naar de hel: NBA-spelers treuren om nieuw dramatisch nieuws voor collega Klay Thompson
Foto: AP

Ook het seizoen 2020-2021 lijkt de over het algemeen uiterst sympathieke Amerikaan aan zich te moeten laten voorbijgaan. Tot treurnis van veel van zijn collega’s.

Ter vervanging van Thompson haalden de Warriors alvast Kelly Oubre Jr. weg bij Phoenix.