Antwerp Giants mathematisch uitgeschakeld in Eurocup na achtste verlies op rij
Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

De Antwerp Giants hebben donderdag op de achtste speeldag van de prestigieuze Eurocup basket weer niet kunnen winnen. De Giants verloren op bezoek bij MoraBanc Andorra met 82-69 en grijpen door de nieuwe (logische) nederlaag naast een ticket voor de tweede ronde. “De laatste drie minuten van de eerste helft laten we de partij defensief uit de handen glippen,” zei coach Christophe Beghin.

Wat pakte Morabanc Andorra met een flitsende start uit. Het team uit de dwergstaat dropte via onder meer de Tsjech David Jelinek vier driepunters op een rij. In enkele minuten keek Telenet Giants Antwerp en na 11-3 tegen een 14-5 achterstand aan. Ibrahima Fall-Faye liet niet begaan, scoorde 7 punten en met een 2 op 2 van Jalen Jenkins was de Antwerpse aansluiting een feit: 14-13. De Pool Tomasz Gielo loodste na een fel openingskwart Andorra naar een 24-17 bonus.

Stephaun Branch dunkte onmiddellijk in het tweede kwart en de Giants schroefden vooral de defense aan. Jalen Jenkins dropte de eerste Antwerpse bom en na de eerste korf van Kenneth “Speedy” Smith was de aansluiting een feit: 27-26. Ibrahima Fall-Faye bleef met alley-oops uitpakken en Telenet Giants bleef mooi in het zog van Andorra: 36-34. Gemiste bezoekende vrijworpen in combinatie met concentratieverlies in defense gaf Andorra weer de kans om afstand te nemen. Tyson Perez dropte twee driepunters en voegde er nog een dunk aan toe: 46-35. In de slotfase van de eerste helft gleden de Giants uit de partij en keken ze halfweg tegen een 50-38 achterstand aan. Andorra scoorde maar liefst 9 op 15 driepunters en maakte in de eerste twee kwarts tegen een zwak verdedigend Telenet Giants Antwerp 50 punten. Maar liefst elf, tegenover zes slechts zes bij de Giants, spelers kwamen tot scoren.

Onmiddellijk in het derde kwart werden Antwerpse slordigheden afgestraft. Andorra drukte na de elfde driepunter snel door naar 58-38. Jalen Jenkins en Stephaun Branch brachten na lokale balverliezen weer wat vuur in de wedstrijd. De Giants forceerden een 2-12 tussenspurt en reageerden naar 60-50. Na drie kwarts bleven de Sinjoren na een mooie remonte enigszins in de partij: 64-54.

Jalen Jenkins en Kenneth “Speedy” Smith incasseerden snel in het slotschuifje hun vierde fout en verdwenen voor een tijdje naar de bank. Andorra schakelde weer een versnelling hoger, de Giants kwamen moeizaam tot scoren en David Jelinek zorgde voor 71-57. De terugkeer van het duo Smith/Jenkins bracht voor Telenet Giants Antwerp in de slotfase geen ommekeer. Andorra domineerde en speelde de partij verstandig uit: 78-61 en tenslotte 82-69. Op 9 december ontvangen de Giants op de negende speeldag het Litouwse Panevezys Lietkabelis.

Zaterdag oefenwedstrijd in Leuven

Vrijdag keert Telenet Giants Antwerp terug naar België, zaterdag is er een oefenwedstrijd in Leuven Bears en dan ligt de competitie in België en Europa voor een week stil omwille van de interlandbreak. “Zonder onze internationals (Kesteloot, Bleijenbergh/Belgian Lions, Ibrahima Fall-Faye/Senegal) gaan we hard blijven doorwerken,” aldus nog coach Christophe Beghin.

MoraBanc Andorra-Telenet Giants Antwerp 82-69

MoraBanc Andorra: Perez 10, Pauli 11, Olumuyiwa4, Llovet 7, Dime 0, Hannah 3, Gielo 8, Garcia 8, Diagne 1, Colom 2, Jelinek 20, Senglin 8

Telenet Giants Antwerp: Branch 10, Jenkins 18, Van den Eynde 0, Bleijenbergh 7, Rogiers 0, Kesteloot 2, Dudzinski 2, Faye 22, Donkor 0, Smith 8

Kwarts: 24-17, 26-21, 14-16, 18-15