Politie opnieuw aangevallen bij interventie in Jette
(themabeeld) Foto: Photo News

In de Esseghemwijk in Brusselse gemeente Jette is de politie voor de tweede dag op rij aangevallen tijdens een interventie. Een politiewagen werd bekogeld, een groep mensen probeerde daarop de arrestatie van een verdachte te verhinderen.

Dat meldt Sudpresse en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Brussel West (Jette/Ganshoren/Koekelberg/Sint-Jans-Molenbeek/Sint-Agatha-Berchem). Dinsdagnamiddag werden al 16 personen opgepakt toen ze de arrestatie van een vermoedelijke drugdealer fysiek wilden verhinderen.

Het tweede incident deed zich woensdagavond omstreeks 21.00 uur voor, toen een politievoertuig rechtsomkeer maakte. Een jongere gooide net op dat moment een kassei naar het politievoertuig. De agenten zetten de achtervolging in op de jongeman en zijn kompaan, en konden het tweetal inhalen.

‘Maar toen onze mensen de jongen wilden oppakken, werden ze omsingeld door een groep van een 15-tal jongeren die de arrestatie wilden verhinderen’, zegt Caroline Vervaet, woordvoerster van de politie Brussel West. ‘Ze hebben de agenten geduwd en hen proberen wegtrekken. De agenten raakten niet gewond maar toen ze wilden wegrijden met hun arrestant, werd hun voertuig opnieuw bekogeld met stenen. Dat voertuig raakte beschadigd.’

De opgepakte jongeman werd ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.