OVERZICHT NATIONS LEAGUE. Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije en Wales stijgen naar de elite
Foto: EPA-EFE

Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije en Wales zijn de groepswinnaars in divisie B van de Nations League. Zij nemen bij de elite de plaats in van zakkers IJsland, Bosnië-Herzegovina, Zweden en Zwitserland of Oekraïne.

In Groep 1 van Divisie B werd Oostenrijk groepswinnaar na een gelijkspel tegen Noorwegen. Het was pas diep in blessure tijd dat Grbic de 1-1 kon scoren. Opmerkelijk, want de Noren speelden met een ploeg die in laatste instantie was opgeroepen nadat het eerste elftal niet mocht spelen van de Noorse overheid omdat een speler positief had getest.

In Groep 2 won Tsjechië. Die versloegen Slovakije met 2-0 en omdat Schotland verloor in Israël met 1-0 spelen ze in de volgende editie bij de elite.

In Groep 3 promoveert Hongarije. Dat versloeg Turkije met 2-0 en opponent Rusland verloor zwaar bij Servië: 5-0.

In Groep 4 was Wales de beste. In een rechtstreeks duel waren zij de betere van Finland: 3-1.

Montenegro, Armenië, Albanië en Slovenië zijn de groepswinnaars in Divisie C. Zij nemen bij de volgende editie in Divisie B de plaats in van dalers Noord-Ierland, Slovakije, Turkije en Bulgarije.

In de laatste Divisie D stijgen Faeroer en Gibraltar naar Divisie C. Zij nemen de plaats in van Estland of Cyprus en Moldavië of Kazachstan, die onderling een barragewedstrijd moeten spelen. (bow)