Sam De Bruyn neemt afscheid van Qmusic: ‘Even tijd en rust nodig’
Foto: Qmusic

Sam De Bruyn stopt bij Qmusic. Vanaf volgende week is hij niet meer te horen op de zender. Dat maakte hij zelf bekend op Instagram.

Never waste a good crisis’, schrijft presentator Sam De Bruyn op Instagram. ‘2020 heeft me veel doen nadenken. Angst en onzekerheid zorgen dat we ons willen vastklampen aan alles wat we kunnen. Maar ik ga net heel bewust loslaten. Ik heb besloten dat ik Qmusic verlaat. Dat is geen keuze tegen Q, maar een keuze voor mezelf.’

De 34-jarige radiopresentator geeft aan dat hij ‘even tijd en rust nodig heeft’. Naar eigen zeggen ‘springt hij het leven in’. ‘Omdat ik voel dat het nodig is om mezelf terug te vinden. Ik heb geen ruzie. Ik heb geen andere plannen. Ik heb wel een man, een hond, twee kippen en een hele hoop vrienden. Dat komt dus helemaal goed.’

‘Deur staat altijd open’

Qmusic zegt in een reactie ‘alle begrip’ te hebben voor de beslissing van De Bruyn. ‘Dat neemt niet weg dat we het ongelofelijk jammer vinden dat we de opgewekte radiostem van Sam gaan moeten missen bij Q.’ Dirk Lodewyckx, algemeen directeur TV, Streaming en Radio van DPG media, wenst De Bruyn ‘alleen maar goeds toe voor de toekomst’. ‘Hij weet dat onze deur altijd openstaat’.

Studio Brussel

Sam De Bruyn begon zijn carrière achter de micro in 2008, als sidekick van Siska Schoeters op Studio Brussel. Hij bleef zeven jaar bij de zender en was er een van de gezichten van Music for life. In 2015 ging De Bruyn aan de slag bij Qmusic, waar hij sinds 2016 het ochtendblok voor zijn rekening nam. Eerder dit jaar stapte hij weer over naar de avondspits, maar ook daar komt eind deze week dus een einde aan.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in