Vader van Sabine Dardenne dood aangetroffen
Sabine Dardenne (links) ten tijde van het proces-Dutroux in 2004 Foto: BELGA/AFP

Guy Dardenne, de vader van Sabine Dardenne, is dood aangetroffen in zijn woning. Het parket van Charleroi meldt dat alles wijst op een natuurlijk overlijden. Het lichaam lag er waarschijnlijk al een maand.

De vader van Sabine Dardenne leidde een teruggetrokken leven. Volgens de kranten van Sudpresse had Sabine Dardenne, die in 1996 ontvoerd en 80 dagen vastgehouden werd door Marc Dutroux, al meer dan tien jaar geen contact meer met haar vader. De zoon van de huisbaas van de 68-jarige Guy Dardenne trof het lichaam aan in de badkamer, toen hij een bezoek besloot te brengen nadat hij al lange tijd niets gehoord had van de man.

Zondag is een lijkschouwing uitgevoerd. De eerste resultaten daarvan doen een natuurlijke dood vermoeden, zo meldt het parket van Charleroi. Het parket gaat ervan uit dat Dardenne al minstens een maand dood was. Dat zou blijken uit de ongeopende post in zijn brievenbus. Ook de kruidenier in het dorp, bij wie hij zijn boodschappen deed, had de man al een maand lang niet meer gezien.

Guy Dardenne was een gewezen rijkswachter. Hij woonde samen met zijn vrouw in Kain, bij Doornik, toen zijn dochter Sabine op 28 mei 1996 op weg naar school ontvoerd werd door Marc Dutroux. Na 80 dagen werd ze samen met Laetitia Delhez uit een kooi in de kelder van zijn huis bevrijd.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig