VRT weigert 12 miljoen euro te betalen aan Bart De Pauw
Foto: © VRT

De VRT kreeg tot dit weekend de tijd om al dan niet in te gaan op de ingebrekestelling van Bart De Pauw. De televisiemaker vroeg een schadevergoeding van 12 miljoen euro voor de ‘karaktermoord’ die de VRT op hem zou hebben gepleegd.

Maar de openbare omroep gaat daar niet op in. ‘De VRT betwist de integrale ingebrekestelling door Bart De Pauw. De rest is voer voor onze advocaten’, verklaarde woordvoerder Bob Vermeir vrijdag aan Het Nieuwsblad.

De tv-maker werd begin dit jaar door de raadkamer naar de correctionele rechtbank verwezen na #MeToo-klachten. Maar los daarvan zal er dus ook een proces komen over de vraag of de VRT al dan niet een schadevergoeding moet betalen aan De Pauw. Die vindt dat hij onterecht enorm veel inkomensverlies heeft geleden. Volgens De Pauw werd zijn contract abrupt stopgezet door ‘twee twijfelachtige meldingen over beweringen van meer dan tien jaar geleden’.

Stijn Verbist, de raadsman van Bart De Pauw die de procedure heeft opgestart, zei hierover enkele weken geleden ‘dat Bart De Pauw en zijn gezin die procedure zijn gestart omdat ze drie jaar geleden zwaar geïncasseerd hebben. Ze hebben sociaal, emotioneel en financieel effectief veel schade geleden. Zijn inkomsten vielen ineens allemaal weg. Dat is hetzelfde als een topvoetballer van wie het been na een tackle geamputeerd moet worden. Iemand zal die voetballer ook moeten betalen, hé.’ (lees hier)

De videoboodschap van Bart De Pauw