Kortrijk-speler Selemani moet ex-club Union meer dan half miljoen euro schadevergoeding betalen
Foto: VDB

Faïz Selemani moet Union Sint-Gillis een schadevergoeding betalen van meer dan een half miljoen euro, vermeerderd met intresten. Dat heeft de arbeidsrechtbank beslist, zo meldt de 1B-club vrijdag. Er is een geschil tussen Selemani en Union sinds de Comorese spelmaker in de zomer van 2019 zijn contract bij de club eenzijdig verbrak. Enkele dagen later viste KV Kortrijk Selemani op, zonder een transfersom te betalen.

Selemani verbrak in augustus 2019 eenzijdig zijn contract bij Union, nadat de Brusselse club hem naar de B-kern had gestuurd en security hem vervolgens de toegang zou ontzegd hebben bij een training van de eerste ploeg. Volgens Union had KV Kortrijk de speler ertoe aangezet om zijn verbintenis te verbreken, maar KVK ontkende dat en was van oordeel dat het een transfervrije speler had aangetrokken. De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) deelde die visie niet. KV Kortrijk kreeg immers van de KBVB het bericht dat die Selemani niet speelgerechtigd zou maken. Selemani sleepte de KBVB vervolgens voor de rechter. Hij eiste een dwangsom van 25.000 euro per dag en vroeg het recht om de hele competitie stil te leggen. De zaak werd vervolgens bepleit voor de Brusselse rechtbank van eerste aanleg. Die gaf Selemani op 4 oktober ongelijk. In beroep trok de speler wel het laken naar zich toe.

Union reageert tevreden nu de arbeidsrechtbank de speler ongelijk heeft gegeven. De club “onderstreept het belang van deze rechtsspraak voor het voortbestaan van het transfersysteem in België”, zo klinkt het nog bij de huidige leider in 1B.

Selemani kan wel nog in beroep gaan tegen de beslissing van de arbeidsrechtbank.