Zweedse bondscoach Andersson test positief op corona, net als die van Hongarije
Foto: AFP

De Zweedse bondscoach Janne Andersson is besmet met het coronavirus. Dat maakte de Zweedse voetbalbond woensdag bekend, enkele uren voor de aftrap van het oefenduel tegen Denemarken in Kopenhagen.

Andersson bevond zich al in quarantaine nadat iemand uit zijn familiekring positief had getest. De coach voelt zich naar verluidt goed.

In Kopenhagen zit assistent Peter Wettergren op de bank. Hij zal het team ook leiden in de Nations Leaguematchen tegen Kroatië (zaterdag) en Frankrijk (dinsdag).

Ook bondscoach van Hongarije positief

Bondscoach Marco Rossi van Hongarije heeft positief getest op het coronavirus. Dat gebeurde in aanloop naar het cruciale duel met IJsland in de play-offs voor het EK voetbal. De winnaar van de wedstrijd verzekert zich van EK-deelname.

De 56-jarige Italiaan is direct afgezonderd van de selectie. De Hongaarse voetbalbond zegt woensdagavond met meer informatie te komen.

Het duel tussen Hongarije en IJsland staat gepland op donderdagavond 20.45 uur. De laureaat speelt op het EK in een groep met titelverdediger Portugal, wereldkampioen Frankrijk en Duitsland.

Nog acht landen maken kans op de vier resterende tickets voor het uitgestelde Europees kampioenschap. De andere wedstrijden zijn Georgië - Noord-Macedonië, Noord-Ierland - Slovakije en Servië - Schotland.