Bjarne Riis stopt alweer als manager van het geplaagde NTT Pro Cycling: “Mooie ervaring”
Foto: AFP

Bjarne Riis legt zijn functie als algemeen manager van NTT Pro Cycling neer. De voormalige Deense Tourwinnaar was sinds begin dit jaar aan de slag bij het Zuid-Afrikaanse WorldTour-team, dat vanwege financiële problemen op zoek is naar een overnemer.

NTT Pro Cycling maakte het nieuws woensdag bekend. “Ik wil Bjarne bedanken voor zijn ervaring en leiderschap en voor wat hij ons heeft bijgebracht. Ik wens hem het beste voor de toekomst”, zegt teambaas Douglas Ryder.

“Deel uitmaken van NTT Pro Cycling tijdens een uniek jaar was voor ons allemaal een mooie ervaring”, reageert Riis. “Ik heb veel respect voor het team dat Doug heeft opgebouwd en wil hem bedanken voor deze kans. Ik wens hem het beste voor de toekomst.”

Gesprekken over een mogelijke gedeeltelijke overname van NTT Pro Cycling door Riis en zijn partners, Jan Bech Andersen en Lars Seier Christensen, zijn inmiddels ook stopgezet.

De ploeg benadrukt tot slot “te blijven vechten om de toekomst te verzekeren”. Vorige week bevestigde de internationale wielerunie UCI dat NTT Pro Cycling, de Zuid-Afrikaanse werkgever van Victor Campenaerts, als enige van de huidige WorldTourploegen (nog) geen aanvraag heeft ingediend om ook in 2021 deel uit te maken van de topklasse van het wielrennen.