Zachte zondag met mogelijk lokaal buitje
Foto: REUTERS

Het wordt zondag gedeeltelijk bewolkt met hoofdzakelijk hoge en middelhoge wolkenvelden. Na de middag komt er soms iets meer bewolking, vooral over het westen van het land.

Afgezien van een lokaal buitje blijft het meestal droog. De maxima variëren tussen 13 graden op de Ardense hoogten en 16 of 17 graden in Vlaanderen. De wind waait zwak tot soms matig uit het zuiden tot zuidoosten. Dat meldt het KMI.

In de nacht van zondag op maandag is het eerst nog gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met kans op wat gedruppel. Later op de nacht klaart het op en wordt het soms nevelig. De minima liggen tussen 5 en 7 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 8 en 10 graden in de andere streken.

Maandag wordt het, na het optrekken van het lokale ochtendgrijs, vrij mooi met zon en af en toe ook enkele wolkenvelden. Het wordt zeer zacht met maxima tot 17 graden. De wind waait meestal zwak uit het zuiden.

Dinsdag wordt gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt weer verwacht met af en toe wat regen of een bui. We halen maxima van 12 tot 15 graden.

Woensdag overheerst de bewolking opnieuw maar blijft het zo goed als overal droog, zo verwacht het KMI. Met maxima rond 13 of 14 graden in het centrum zou het wat koeler worden.