Tenniscoach ruilt Ysaline Bonaventure wellicht in voor David Goffin: “Een vrij plotse keuze die ik niet aanvaard”
Foto: Photo News

Ysaline Bonaventure heeft afscheid moeten nemen van haar coach Germain Gigounon, die volgens verschillende media de nieuwe trainer van David Goffin zou worden. “Het was een vrij plotse beslissing, die me verrast heeft, enkele weken voor aanvang van het nieuwe seizoen”, zo heeft de Luikse tennisster zaterdag bekendgemaakt op Instagram.

“Na een jaar samenwerking neem ik met enorme ontgoocheling afscheid van mijn coach Germain Gigounon”, verklaart de 26-jarige Bonaventure, momenteel 119e op de WTA-ranking en herstellend van een knieblessure.

“Vaak lees je in de persberichten van de spelers dat dit gebeurt in onderling overleg. Maar dat is bij mij niet het geval. Het was een vrij plotse beslissing, die me verrast heeft, enkele weken voor aanvang van het nieuwe seizoen. In situaties als deze realiseer je je dat de relatie speelster-coach aan een zijden draadje hangt en dat een vertrouwensrelatie van de ene op de andere dag kan stoppen. Het blijft een keuze die ik respecteer maar die ik evenwel niet aanvaard. Ik zal mijn tijd nemen om er opnieuw bovenop te komen en om klaar te zijn voor mijn vertrek naar Australië medio december.”

Tenniscoach ruilt Ysaline Bonaventure wellicht in voor David Goffin: “Een vrij plotse keuze die ik niet aanvaard”
Foto: BELGA

Gigounon, die eerder ook Yanina Wickmayer begeleidde, lijkt in polepositie te liggen om de nieuwe coach te worden van David Goffin. Het nummer 14 op de ATP-ranking beëindigde eerder deze week de samenwerking met zijn Zweedse trainer Thomas Johansson.