Anderlecht is niet langer de enige houder van Champions League-record (al zullen ze dat niet erg vinden)
Foto: AP

Dinsdagavond ging het in de Champions League nog eens over Anderlecht, al was het misschien niet op de manier waarop paars-wit gehoopt zal hebben. Door de nederlaag tegen Porto (3-0) is Olympique Marseille immers al aan zijn twaalfde opeenvolgende verliesmatch op het kampioenenbal toe. Dat is een evenaring van het negatieve record dat Anderlecht vestigde tussen 2003 en 2005. “Wij hopen het beeld van ons snel te verbeteren, want nu staan we voor schut”, zei Marseille-trainer André Villas-Boas na de match.

Dinamo Zagreb is overigens het volgende team op dat lijstje. De Kroaten verloren in twee verschillende periodes elf keer op rij. Eén keer tussen 2011 en 2012, en één keer tussen 2015 en 2016.

Omgekeerd is Bayern München ook aan een absolute recordreeks bezig. De regerende Champions League-winnaar heeft dankzij zijn 2-6-zege in Salzburg na al dertien matchen op rij gewonnen op het kampioenenbal. Daarmee doet het beter dan de tien zeges van Real Madrid tussen 2014 en 2015 en zijn eigen reeks tussen april en november 2013.