AA Gent zonder coach naar Rode Ster Belgrado: Wim De Decker test positief op corona
Foto: BELGA

AA Gent reist straks zonder coach Wim De Decker af naar de Servische hoofdstad Belgrado voor hun wedstrijd tegen Rode Ster. Coach Wim De Decker testte immers positief op corona en moet in quarantaine, net als keeperstrainer Francky Vandendriessche. Ook twee spelers maken de verplaatsing niet mee omwille van Covid-19. Doelman Davy Roef testte nog steeds positief, net zoals verdediger Michael Ngadeu, afgelopen weekend afwezig door ziekte.

Verdedigers Igor Plastun, Andreas Hanche-Olsen en Jordan Botaka zijn weer beschikbaar. Doordat Roef out is en zijn vervanger Sinan Bolat nog een schorsing uitzit, zal de 17-jarige Owen Jochmans normaliter in doel beginnen. Opvallend: Bolat reist wel mee naar Servië. Gent betwist namelijk de Europese schorsing en heeft een procedure lopen bij de UEFA. Woensdag zou de club antwoord krijgen, er bestaat dus een kans dat Bolat donderdag alsnog mag spelen.

De Buffalo’s zullen in Belgrado geleid worden door assistent Peter Balette, bijgestaan door physical coach Gino Caen en Manu Ferrera. Balette was gisteren niet op training maar is wel degelijk gezond.

AA Gent begint sowieso met het mes op de keel aan de Europese uitwedstrijd. Het is zijn Europa League-campagne immers gestart met pijnlijke nederlagen tegen Slovan Liberec en Hoffenheim. Afgelopen weekend kon het wel voor het eerst in vijf wedstrijden nog eens winnen. In de Jupiler Pro League ging Waasland-Beveren met 1-4 voor de bijl.