Op kunstwerk hangend metrostel wordt geborgen
Foto: AFP

De burgemeester van de Nederlandse gemeente Nissewaard vraagt mensen niet in de deelgemeente Spijkenisse zelf te gaan kijken naar de berging van de metro die daar 10 meter boven de grond hangt. Hij wijst erop dat de actie ook online te volgen is.

Er werd dinsdag gestart met de berging van het ontspoorde metrostel. Om ruimte te maken voor het zware materieel is onder meer een sloot gedempt en zijn vier bomen gerooid. De verwachting is dat de hele operatie de hele dag zal duren.

Foort van Oosten, burgemeester van de Nederlandse gemeente Nissewaard, heeft mensen opgeroepen om niet zelf te gaan kijken en zo drukte te vermijden gezien het hoge aantal coronabesmettingen. Hij wijst erop dat de actie ook online te volgen is op de nieuwswebsite van Rijnmond.

Het ongeluk gebeurde in de nacht van zondag op maandag. Het metrostel belandde op een kunstwerk in de vorm van een grote staart van een walvis. Het hangt ongeveer 10 meter boven de grond en het overhangende deel weegt volgens vervoerbedrijf RET 22.000 kilo.

Er zaten geen passagiers in de metro. De bestuurder raakte niet gewond. Hij is door de politie verhoord en mocht daarna naar huis.

Zodra het metrostel is getakeld, beginnen de Inspectie Leefomgeving en Transport en de politie met het onderzoek naar de oorzaak van het voorval.