Amateur- en jeugdvoetbal herstarten ten vroegste in januari 2021
Foto: DBA

Naar aanleiding van de verstrengde overheidsmaatregelen kunnen enkel de professionele competities en de trainingen en vriendschappelijke wedstrijden van U6 t.e.m. U13 nog blijven doorgaan. De crisiscel van de KBVB heeft maandagochtend in samenspraak met Voetbal Vlaanderen, ACFF en de Pro League beslist dat de competities ten vroegste begin januari 2021 opnieuw zullen worden opgestart. De eindrondes zijn geschrapt omdat er te weinig speeldagen beschikbaar zullen blijven op de kalender om die af te werken.

Op die manier wordt er rekening gehouden met de noodzakelijke periode die nodig is om trainingen te hervatten evenals het spelen van vriendschappelijke wedstrijden voor de heropstart van de competities. Het is nog steeds de bedoeling om de volledige kalender te kunnen afwerken tegen het einde van het seizoen.

Sowieso lagen de amateurcompetities al stil tot 13 december 2020 door het Ministrieel Besluit. Maar Voetbal Vlaanderen kiest er dus al voor om alle amateurcompetities zeker tot januari 2021 stop te zetten. ‘We plannen de hervatting van de competities vanaf maandag 4 januari 2021. Futsal en minivoetbal kunnen op die dag met een nieuwe competitieweek starten. Het eerste weekend voor de veldvoetbalcompetities wordt ingepland op zaterdag 9 en zondag 10 januari 2021. Dit geldt voor senioreswedstrijden, competitief en recreatief, evenals voor alle jeugdwedstrijden’, staat te lezen op de website van Voetbal Vlaanderen.

De competities in het profvoetbal 1A, 1B en de Women’s Super League blijven doorgaan zonder publiek. Hiervoor zijn met de overheid protocollen afgesproken. Over de organisatie van de wedstrijden van de Beker van België wordt nog verder overlegd.

Gedetailleerde informatie per discipline en afdeling zal op de websites van de Pro League, de KBVB, Voetbal Vlaanderen en ACFF voor de competities die zij organiseren, staan.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in