Brand in vluchtelingenkamp op Samos
Foto: AP

Op het Griekse eiland Samos is in de nacht van zondag op maandag brand uitgebroken in een registratiekamp voor asielzoekers. Niemand raakte gewond, maar de schade is wel aanzienlijk. Zeker 150 migranten hebben geen onderkomen meer.

De brand brak omstreeks 4 uur ‘s morgens uit in het registratiecentrum van Vathy. De brandweer kon het vuur relatief snel blussen en het eigenlijke kamp van Samos raakte niet beschadigd, aldus het hoofd van de lokale asielautoriteiten, Manos Logothetis.

In het vluchtelingenkamp op Samos leven op dit moment zowat 4.200 mensen, ongeveer zeven keer de maximale opvangcapaciteit. Rond het kamp zijn daarom allerhande nederzettingen gevormd, waar de afgelopen maanden verschillende keren brand in uitbrak. De oorzaak van de brand van zondagnacht wordt nog onderzocht, maar de politie vermoedt kwaad opzet.

In augustus verwoestte een grote brand nog het vluchtelingenkamp van Moria op het Griekse eiland Lesbos. Vijf Afghanen worden ervan verdacht die brand te hebben aangestoken.