Vermiste Youtuber Kastiop dood teruggevonden in Nederland
Kastiop was één van de bekendste Vlamingen op Youtube, onder meer dankzij gamingvideo’s. Foto: rr

De vermiste Youtuber Kastiop, de artienstennaam van Kacper Przybylski (22) uit Hasselt, is zaterdagmorgen dood aangetroffen in het Nederlandse dorp Stein. Dat bevestigt het parket van Limburg. De bekende vlogger was al een week vermist.

Deze week waren er grote zoekacties naar de jongeman in het Albertkanaal in Limburg, maar zonder resultaat. Ook deze zaterdagochtend was er een grote zoekoperatie in de Nederlandse gemeente Stein, net over de Belgisch-Nederlandse grens, onder meer met een helikopter. De Mercedes van Przybylski was eerder in Stein teruggevonden.

Het waren uiteindelijk enkele vissers die deze ochtend het lichaam van Przybylski in het Julianakanaal opmerkten.

Dat Przybylski is teruggevonden, bevestigt het parket van Limburg: ‘Er zijn geen aanwijzingen van de betrokkenheid van een andere persoon’, zegt parketmagistrate Anja De Schutter. Over de oorzaak doet het parket geen uitspraken.

Przybylski was sinds vrijdag 23 oktober vermist. Hij verliet rond 16.30 uur het huis van zijn moeder in Hasselt. Sindsdien was hij spoorloos. Vrienden gaven aan dat het al even minder met hem ging waardoor de verdwijning onrustwekkend werd beschouwd. Politie en Child Focus hadden daarom onmiddellijk een ­opsporingsbericht verspreid.

De Belgisch-Poolse vlogger was één van de bekendste Vlamingen op Youtube. Zijn kanaal telt 290.000 abonnees. Kastiop is voor veel jongeren dan ook een echte BV zonder dat hij ooit op het televisiescherm komt. De laatste video die hij publiceerde, dateerde van twee weken voor zijn verdwijning.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in