Somber weer dit weekend (en daarna)
De wolken blijven nog even bij ons. Foto: Paul De Langhe uit Waregem

Vanmorgen is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt. Geleidelijk komen er meer opklaringen maar in de namiddag neemt de bewolking opnieuw toe en op het einde van de namiddag kan het in het uiterste westen beginnen lichtjes regenen.

Zaterdagnamiddag verwacht het KMI eerst nog opklaringen die lokaal breed zijn. Geleidelijk komen er wel meer wolken vanaf het westen, in de late namiddag en in de avond ook lichte regen. De maxima liggen vandaag tussen 12 graden in de Ardennen en 16 of 17 graden in Vlaanderen. De wind waait meestal matig uit het zuiden.

Vanavond en vannacht trekt een regenzone over ons land en blijft daar golven. De minima schommelen tussen 8 en 9 graden in de Ardennen en 10 en 12 graden elders. Er waait een matige zuidelijke wind met pieken tot 40 of 50 km per uur. Aan zee is de wind vrij krachtig met rukwinden tot 55 of 60 km per uur.

Zondag begint betrokken en in vele streken is het regenachtig. In de loop van de namiddag zou het wat droger kunnen worden vanaf het westen maar een bui blijft mogelijk. Het blijft erg zacht met maxima tussen 13 en 18 graden. De wind waait matig tot vrij krachtig uit het zuiden tot zuidwesten.

Maandag is het zwaarbewolkt en erg zacht met af en toe wat lichte regen. In de loop van de dag trekt een actievere regenzone vanaf de kust ons land binnen. De maxima schommelen tussen 15 en 20 graden.

Dinsdag wisselen soms brede opklaringen af met wolkenvelden. Vooral in de kuststreek is er kans op enkele buien, elders blijft het grotendeels droog. Het is gevoelig frisser met maxima tussen 8 en 12 graden.