Coronacrisis ook met impact in het voetbal: Standard ziet omzet met 8 miljoen euro dalen
Foto: Photo News

Standard heeft tijdens het vorige boekjaar (van 1 juli 2019 tot 30 juni 2020) acht miljoen euro minder omzet gedraaid. Dat heeft de Luikse club zelf gemeld.

“Na de coronacrisis daalde de netto-omzet naar 23,6 miljoen euro, ten opzichte van de 31,6 miljoen euro van het vorige boekjaar”, luidt het in een mededeling. “Een van de belangrijkste redenen hiervoor is het vroegtijdig stopzetten van de competitie. De verkoop van Marin en Djenepo droeg bij tot een duidelijke stijging van de niet-recurrente producten die van 11 miljoen euro naar 40 miljoen euro gingen, en dit ondanks het feit dat de kern versterkt werd (met onder meer Avenatti, Amallah, Vojvoda, Oularé, Gavory en Vanheusden). Ook de loonlast bleef relatief stabiel, gaande van 35 naar 38 miljoen euro.”

“De bedrijfswinst steeg aanzienlijk van -8,6 miljoen euro naar meer dan 2,7 miljoen euro. Het resultaat voor belastingen evolueerde van een verlies van 9,9 miljoen euro naar een winst van 200 000 euro. Belangrijk hierbij is dat de club zonder de coronacrisis een positieve balans van meerdere miljoenen euro’s had gebudgetteerd.”

Standard laat tot slot weten dat de club voor het volgende boekjaar verwacht, ondanks de aanhoudende gezondheidscrisis, break-even te draaien. (belga)