Rode Duivels wijken uit naar Den Dreef in Leuven
Foto: Belga

De Rode Duivels spelen hun thuiswedstrijden tegen Zwitserland (vriendschappelijk, 11 november), Engeland (Nations League, 15 november) en Denemarken (Nations League, 18 november) in Leuven. De interlands waren gepland in het Koning Boudewijnstadion, maar door de avondklok in Brussel (22 uur) ging de stad in gesprek met de voetbalbond. Die bevestigde het nieuws vrijdag.

Theoretisch zijn uitzonderingen op de avondklok mogelijk, maar de Brusselse schepen van Sport, Benoit Hellings (Ecolo), wilde niet dat het voetbal een uitzondering kreeg op de maatregelen die gelden voor de hele bevolking.

Den Dreef is nu al het thuisstadion van de Red Flames en de nationale beloften. Den Dreef heeft als bijkomend voordeel dat het een stuk goedkoper is om te huren. Omdat er meer dan waarschijnlijk zonder publiek wordt gespeeld, zou een wedstrijd in het Koning Boudewijnstadion fors verlieslatend zijn. Op de Heizel heeft de bond af te rekenen met bijkomende kosten zoals de huur voor een geluidsinstallatie, ledboarding en zelfs de dug-outs. In het King Power At Den Dreef-stadion is alles aanwezig.