Nieuwe arrestatie na mesaanval in Nice
Foto: AFP

De Franse politie heeft vrijdag een 47-jarige man aangehouden die contact zou hebben gehad met de man die donderdag drie mensen doodde in Nice. De man werd aangehouden voor verhoor.

In de basiliek van Notre-Dame in Nice viel een 21-jarige Tunesiër donderdagochtend verschillende mensen aan. Drie mensen kwamen daarbij om.

Later op de dag waren er nog incidenten in Frankrijk. Ook in Saudi-Arabië werd een bewaker van een Frans consulaat met een mes aangevallen. In de Arabische wereld lag de Franse president Emmanuel Macron de voorbije dagen onder vuur voor zijn uitspraken tegen het islamisme, na de onthoofding van een Franse leerkracht die spotprenten van de profeet Mohammed had getoond.

De politie schoot de dader van de aanval in Nice neer. Hij zou eerder dit jaar via het Italiaanse eiland Lampedusa naar Europa zijn gekomen. Volgens Franse media zou hij in Lampedusa opgepakt zijn en het bevel gekregen hebben om het grondgebied te verlaten. In oktober zou hij dan illegaal de grens naar Frankrijk hebben overgestoken.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig