Geen bezoek meer toegelaten in Antwerpse ziekenhuizen
Foto: Photo News

In de provincie Antwerpen wordt vanaf vrijdag op enkele uitzonderingen na geen bezoek meer toegelaten in de ziekenhuizen. Dat bevestigt het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA).

‘We moeten er alles aan doen om de veiligheid van onze patiënten én medewerkers te vrijwaren’, zegt Tom Van de Vreken, woordvoerder van het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA). ‘De verspreiding van het virus door bezoekers tegengaan, is een van de maatregelen die we daarvoor kunnen treffen.’

Ook het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) bevestigt dat de verstrenging er komt. Elk ziekenhuis kan wel nog uitzonderingen voorzien, zoals ook tijdens de eerste coronagolf gebeurde. Het UZA laat weten dat het ook de nodige inspanningen levert om digitaal contact tussen patiënten en hun naasten maximaal mogelijk te maken.

De beslissing werd volgens de ziekenhuizen genomen in het kader van provinciaal crisisoverleg, naar aanleiding van de alarmerende besmettings- en opnamecijfers van de laatste dagen. Hoelang de maatregel zal gelden, is nog niet duidelijk.

Strikt de regels volgen

Bij ZNA worden uitzonderingen voorzien voor onder meer materniteits- en pediatrieafdelingen, intensieve zorg en palliatieve zorg. Ook in andere ziekenhuizen zouden gelijkaardige uitzonderingen worden voorzien. Voor meer praktische informatie kan het publiek terecht op de websites van de verschillende ziekenhuizen en ziekenhuisgroepen.

Intussen scharen de Kempense ziekenhuizen zich achter de dinsdag gepubliceerde open brief van de ziekenhuizen in de stad Antwerpen en omgeving. Daarin wijzen ze op de impact van de nieuwe coronagolf op het personeel en stellen ze dat de voorspelde verdubbeling van het aantal covid-patiënten bijzonder moeilijk op te vangen valt. Ze vragen daarom met de grootste aandrang om de regels strikt te volgen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in