Drie doden na ongeval met spookrijder op E19 in Machelen
Foto: RDB

Op de E19 in Machelen is dinsdagmiddag een zwaar ongeval met twee voertuigen gebeurd. Daarbij was een spookrijder betrokken die probeerde weg te vluchten van de politie. De drie inzittenden van de vluchtwagen kwamen om het leven, de bestuurder van het andere voertuig raakte lichtgewond.

De achtervolging ging van start toen de lokale politie van Zaventem opgeroepen werd voor een inbraakpoging in Nossegem, ter hoogte van de Mechelsesteenweg. Getuigen maakten daarbij melding van drie personen en een voertuig. Controle van de nummerplaat van dat voertuig wees uit dat het als gestolen was opgegeven. De politie probeerde de wagen tegen te houden, maar die ging er met hoge snelheid vandoor en reed de E19 op, maar in de verkeerde richting.

Ter hoogte van Machelen zou de vluchtwagen geprobeerd hebben de snelweg te verlaten via de oprit, maar daar kwam het tot een frontale botsing met een bestelwagen. De bestuurder van de bestelwagen liep lichte verwondingen op, maar de drie inzittenden van het vluchtvoertuig overleefden de klap niet.

Eén van de drie overleden slachtoffers kon intussen geïdentificeerd worden als een 20-jarige man uit Schaarbeek. Van de twee andere zijn nog geen identiteitsgegevens bekend. Het parket Halle-Vilvoorde heeft een verkeersdeskundige ter plaatse gestuurd. Ook het gerechtelijk laboratorium en een wetsarts zijn aanwezig.