Koning Albert ontmoet prinses Delphine
Koningin Paola, koning Albert II en prinses Delphine bij hun ontmoeting. Foto: Koninklijk Paleis

Koning Albert II heeft zijn dochter prinses Delphine ontmoet. Dat heeft het Paleis bevestigd. Ook koningin Paola was bij de ontmoeting aanwezig.

Afgelopen zondag hebben koning Albert II, koningin Paola en prinses Delphine elkaar ontmoet. De drie spreken in een gezamenlijk ondertekend persbericht van ‘een nieuw hoofdstuk, rijk aan emoties, gemoedsrust, begrip en hoop’, dat daarmee werd aangevat.

‘Tijdens onze ontmoeting in het Kasteel Belvédère heeft ieder van ons, in sereniteit en met empathie, uiting kunnen geven aan zijn gevoelens en ervaringen’, aldus Albert, Paola en Delphine nog. ‘Na het tumult, het lijden en de verwondingen, is het tijd voor vergeving, genezing en verzoening. Samen hebben we besloten om deze nieuwe weg in te slaan. Dit zal geduld en inspanningen vergen, maar we zijn vastberaden. Dit zijn de eerste stappen op een pad dat we in alle rust zullen bewandelen.’

Na een jarenlange strijd werd Delphine van Saksen-Coburg in januari erkend als dochter van koning Albert II van België. Begin oktober werd dan ook beslist dat ze recht had op de titel prinses van België. Het zette haar broer, de huidige koning Filip, er twee weken geleden al toe aan een ontmoeting met zijn zus te organiseren. Toen zette Albert zijn bocht al in. Hij zei ‘verheugd’ te zijn met de kennismaking van zijn twee kinderen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig