Bij een bomaanslag op een Koranschool in Peshawar, in het noordwesten van Pakistan, zijn dinsdag minstens zeven mensen gedood en meer dan vijftig gewond geraakt. Dat is vernomen van de politie en medische bronnen.

De bom explodeerde in de belangrijkste studiezaal van de Koranschool. Een man was rond 8 uur de school binnengekomen en liet een met explosieven gevulde tas achter. Dat zegt de politie op basis van bewakingsbeelden.

Minstens zeven mensen kwamen om. Het zou gaan om allemaal kinderen, zegt Kamran Bangash, minister van Informatie van de provincie Khyber-Pakhtunhkwa die geciteerd wordt door het Duitse persbureau DPA. Politieofficier Mohammad Ali Gandapoer zegt dat alle dodelijke slachtoffers volwassenen tussen twintig en veertig jaar zijn, terwijl er kinderen onder de gewonden zijn. Cijfers over het aantal gewonden variëren van vijftig tot zeventig.

Zes kilogram explosieven

In de school waren twee secties, één voor volwassenen en één voor kinderen, legt leraar Safioellah Khan uit. De explosie deed zich voor in de sectie waar studenten minstens achttien jaar waren.

Voor de bom werd tot zes kilogram explosieve materialen gebruikt, aldus de politie, die de dader opspoort.

Tot nu toe heeft niemand de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist.

Islamistische militanten die gelinkt worden aan de Pakistaanse taliban, bestormden in 2014 in Peshawar een door militairen bestuurde school. Bij die aanslag kwamen circa 150 kinderen om in een van de meest dodelijke aanslagen die het land kende.