Rechtbank beslist volgende week maandag over Mega World
Foto: BELGA

De ondernemingsrechtbank in Mechelen spreekt zich pas volgende week maandag uit over de aanvraag tot gerechtelijk akkoord voor Mega World.

Verschillende partijen vroegen deze ochtend op de zitting van de ondernemingsrechtbank om Mega World geen uitstel van betaling te geven. Er waren op de zitting drie huiseigenaars aanwezig die allen vroegen om geen gerechtelijk ­akkoord toe te staan.

Het openbaar ministerie vond eveneens dat bescherming tegen schuldeisers niet mocht toegekend worden. Als de rechtbank toch een periode van gerechtelijk akkoord zou gunnen, dan kon dat mits de aanstelling van een tijdelijk bewindvoerder, adviseerde het OM.

De vakbond ACV Puls had gepleit voor het aanstellen van zo’n waakhond. De gedelegeerd rechters herhaalden hun standpunt dat hooguit een korte periode van uitstel kon gegeven worden én dat het voorgelegd zakenplan zwak was.

De vraag om het gerechtelijk akkoord te verwerpen brengt het faillissement van Mega World mogelijk een stap dichterbij. Als de rechtbank de aanvraag verwerpt, kan Mega World in beroep gaan.

Opvallend was dat Dirk Bron, de omstreden eigenaar van Mega World (ex-Blokker), op de zitting aanwezig was.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig