Max Verstappen blaast na record van Lewis Hamilton: “Ik zal moeten doorgaan tot mijn 40e of zo”
Foto: Photo News

Max Verstappen vreest dat hij wellicht nog twee decennia in de Formule 1 moet blijven wil hij ooit het record van Lewis Hamilton kunnen afpakken. De 35-jarige Brit boekte in de Grote Prijs van Portugal de 92e zege in zijn carrière en is Michael Schumacher voorbij als recordhouder. “Het is een ongelooflijke prestatie en ik denk niet dat het hier stopt. Hij kan over de 100 gaan”, zei de 23-jarige Verstappen, die zelf op negen GP-zeges staat.

“Ik hoorde Lewis net zeggen dat hij blijft pushen om het record zo hoog mogelijk te zetten. Dat wordt dus hard werken voor mij. Hij dwingt me om tot mijn 40e of zo door te gaan, maar dat is prima. Een goede motivatie”, vervolgde de coureur van Red Bull, die op het circuit van Portimão als derde finishte.

“Ik heb groot respect voor Lewis. Het ziet ernaar uit dat hij dit jaar ook zijn zevende wereldtitel gaat pakken en dat is natuurlijk indrukwekkend. Hij is snel, maar dat weet iedereen. Wat ook een sterk punt is van hem is dat hij zeer consistent is. Hij maakt zelden een foutje en ook daardoor heeft hij dit gigantische aantal overwinningen behaald”, aldus de Nederlander.

Lewis Hamilton: “Tijd nodig om me dit te realiseren”

“Ik zal tijd nodig hebben om me dit ten volle te realiseren”, reageerde Hamilton vlak voordat hij het podium op ging. “Dit record heb ik te danken aan al die mensen hier en in de fabriek”, bedankte Hamilton zijn team en de mecaniciens. “Ze blijven innoveren. Elk jaar leggen ze de lat hoger. Het is zo’n privilege om met hen te werken. Het is echt ongelooflijk. Bedankt aan iedereen om er steeds voor te gaan, niemand leunt achterover. Deze samenwerking is een echte inspiratie, het is met niets vergelijkbaar.”

“Ik kon alleen maar dromen over waar ik vandaag sta”, vervolgde de zesvoudige wereldkampioen. “Ik had geen kristallen bol toen ik ervoor koos om naar Mercedes te gaan. We hebben alleen maar geprobeerd om er elke dag het beste van te maken. We roeien allemaal in dezelfde richting. Ik zal tijd nodig hebben om me dit ten volle te realiseren. Toen ik over de finishlijn kwam, was ik mentaal nog in racemodus. Ik vind nu dus geen woorden om mijn emoties te beschrijven.”