Nadat Amerikaanse president Donald Trump zaterdag zijn stem uitbracht op, verrassing, ‘een kerel genaamd Trump’, is het terug alle hens aan dek. In een laatste rechte lijn naar de verkiezingen is de president druk bezig met campagnevoeren. Tijdens een rally in North Carolina, vertelde Trump tegen zijn supporters dat ‘covid, covid, covid’ na vier november niet meer te horen zal zijn.

Na de kleine rally in Lumberton, North Carolina, trok hij verder naar grote evenementen in Ohio en Wisconsin. Dat zijn cruciale staten met een grote invloed op de verkiezingsuitslag.

Rivaal en Democratische kandidaat Joe Biden trok naar Pennsylvania, waar hij zijn supporters waarschuwde voor ‘de donkere winter die eraan zit te komen’. Trump heeft Biden meerdere malen verweten de gezondheidscrisis te overdrijven, om zo meer kiezers te lokken. Op vrijdag werd er een nieuw dagrecord, met meer dan 84.000 covid-19 gevallen, gevestigd in het aantal coronabesmettingen.

Op dinsdag 3 november trekken de Amerikanen naar de stembus om een nieuwe president te kiezen.

Hoeveel kans maakt Trump om opnieuw verkozen te worden na vier bewogen jaren? Amerika-kenner Ine Roox wikt en weegt in onderstaande video zijn kansen.