Islamoloog Tariq Ramadan in verdenking gesteld voor verkrachting vijfde vrouw
Foto: AFP

De Franse Justitie heeft de Zwitserse islamoloog Tariq Ramadan, die reeds wordt vervolgd voor verkrachting van vier vrouwen, donderdag opnieuw in verdenking gesteld.

Dit keer betreft het meerdere verkrachtingen tussen 2013-2014 van Mounia Rabbouj, een van de eerste vrouwen die de man aanklaagde, heeft het Franse persbureau AFP vernomen van de advocaten van Ramadan.

Het parket van Parijs had de inverdenkingstelling al in de lente van 2018 gevorderd. Maar de rechters hebben hun beslissing in het geval van deze vroegere escortgirl tot nu opgeschort.

Haar getuigenis heeft de toen gevangen zittende Tariq Ramadan (58) voor het eerst doen toegeven dat hij ‘buitenechtelijke betrekkingen’ had gehad, maar volgens hem ‘met toestemming’.

Frankrijk, Londen en Brussel

Rabbouj heeft in maart 2018 klacht ingediend tegen de islamitische intellectueel. Zij zegt dat hij haar tussen 2013 en 2014 negen keer heeft verkracht, in Frankrijk, Londen en Brussel. De getuigenis van de 47-jarige vrouw heeft een belangrijk rol in de zaak gespeeld.

Ramadan zat op het tijdstip van de klacht al gevangen nadat hij in beschuldiging was gesteld voor verkrachtingen van zijn eerste twee aanklaagsters.