Nederlander hackt Twitteraccount Amerikaanse president Donald Trump
Foto: AFP

Een Nederlander beweert Amerikaans president Donald Trump gehackt te hebben. Trump gebruikte het wachtwoord ‘maga2020!’ (de vaak gebruikte afkorting voor Trumps slogan Make America great again) en zou geen extra beveiliging hebben ingesteld.

Een Nederlander heeft de Twitteraccount @realDonaldTrump van de Amerikaanse president Donald Trump gehackt. Dat meldt RTL Nieuws. De Nederlander, ethisch hacker Victor Gevers, heeft geen tweets verstuurd of privéberichten ingezien, maar had dat wel kunnen doen. Als ethisch hacker waarschuwt hij personen of organisaties op kwetsbaarheden in de hoop die te verhelpen. Via via legde Gevers contact met de Amerikaanse geheime dienst om dit te melden.

Gevers meldde al vele duizenden datalekken en andere kwetsbaarheden op het internet. Het kostte hem zeven pogingen om het wachtwoord van de Amerikaanse president te raden, stelt hij tegen Vrij Nederland.

‘We hebben geen bewijs gezien om deze bewering te staven’, zegt Twitter in een reactie aan Amerikaanse media.

Geen extra beveiliging

RTL Nieuws en Vrij Nederland konden het bewijs inzien dat Gevers toegang had tot Trumps Twitter. Volgens de hacker had Trump geen extra beveiliging ingesteld, zoals tweestapsverificatie.

‘Ik dacht “oh god” toen ik was ingelogd’, vertelt Gevers tegen RTL Nieuws. ‘Ik wil juist dat het me niet lukt om binnen te komen, en al helemaal niet bij zo’n belangrijk account.’

Het is niet de eerste keer dat Gevers toegang had tot het Twitteraccount van Trump. In 2016 lukte het hem samen met twee vrienden ook al eens om toegang te krijgen. Toen was het wachtwoord ‘yourefired’, dat Gevers samen met zijn twee hackervrienden vond tussen gelekte LinkedIn-wachtwoorden.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig