Alle korfbalwedstrijden van komend weekend worden uitgesteld door het coronavirus
Foto: BELGA

De Raad van Bestuur van de Belgische Korfbalbond (KBKB) heeft donderdag beslist om alle competitiewedstrijden van het komende weekend uit te stellen. Vrijdag komt het Federaal Overlegcomité terug samen om eventuele verdere maatregelen te bespreken om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De federale regering liet in hun communicatie van vorige week al uitschijnen aanpassingen te willen doorvoeren in de sportsector. Vooralsnog is er echter geen duidelijkheid.

De Raad van Bestuur van de KBKB oordeelde dan ook “dat de communicatie van de overheid te laat ter beschikking zal zijn om daaropvolgend een onderbouwde beslissing te communiceren naar de clubs betreffende de wedstrijden van dit weekend”.

Daarom besliste de Raad van Bestuur om alle geplande wedstrijden van dit weekend (23-24-25 oktober) uit te stellen naar een later te bepalen datum. “We hopen de clubs daarmee ruimte te geven om tijdig alle communicatie te voeren naar hun leden en om zo mee te werken aan vertraging van de verspreiding van het virus”, klinkt het.