Ruim, comfortabel en hybride: deze Honda is een van de beste SUV’s
Foto: Honda

Zowel SUV’s als hybrides zijn in de huidige automarkt steeds populairder. Zoek je een hybride SUV die tegelijk ruim, comfortabel, betrouwbaar en zuinig is? Met de CR-V Hybrid heeft Honda een zeer interessant model in de aanbieding. Het is zelfs de bestverkochte SUV van de wereld.

Honda heeft een duidelijke visie uitgestippeld voor de komende jaren. Tegen 2025 wil het Japanse merk zijn Europese verkoop voor 100 procent realiseren met geëlektrificeerde modellen. Hybride of elektrische wagens dus. De CR-V Hybrid is de eerste stap van dit plan en kreeg intussen al het gezelschap van de elektrische stadswagen Honda e en de hybride Jazz e:HEV.

Wie achter het stuur kruipt van de CR-V Hybrid merkt al snel de voordelen van de hybride aandrijving. De CR-V Hybrid beschikt over twee elektromotoren, een 2.0-benzinemotor (145 pk) en een lithium-ionbatterijpakket dat onder de koffervloer werd ingebouwd. De eerste elektromotor dient als generator om bewegingsenergie om te zetten in stroom, terwijl de tweede elektromotor (184 pk) ervoor zorgt dat de CR-V Hybrid over korte afstanden elektrisch kan rijden.

Ruim, comfortabel en hybride: deze Honda is een van de beste SUV’s
Foto: Honda

Vloeiende overgangen

De software van de CR-V Hybrid wisselt volledig automatisch tussen drie rijmodi: EV Drive, Hybrid Drive en Engine Drive. In de eerste stand rijdt de CR-V Hybrid maximaal twee kilometer zuiver elektrisch. In Hybrid Drive laadt de benzinemotor via de generator de batterij op tijdens het rijden. Engine Drive is tot slot ideaal om te cruisen aan hogere snelheden. Hier werkt vooral de benzinemotor, al is een elektrische ‘boost’ mogelijk.

Klinkt ingewikkeld? Onthoud vooral dat dit knap staaltje techniek zorgt voor een laag verbruik en comfortabele rijbelevenis. Als inzittende merk je bijna niets van de vloeiende overgangen. Ook leuk is dat je als bestuurder met peddels aan het stuurwiel zelf kunt instellen hoe hard de CR-V Hybrid vertraagt wanneer je van het gas gaat. Tijdens dat proces wordt trouwens energie gerecupereerd. Je hoeft de CR-V Hybrid dus nooit zelf op te laden, dat gebeurt onderweg.

Elektrische kofferklep

De slimme aandrijving (op twee of vier wielen) is natuurlijk niet de enige troef van de CR-V, die ook beschikbaar is in benzineversie. De CR-V is bijzonder ruim, nog ruimer dan zijn voorganger dankzij de langere wielbasis. Het is een echte gezinswagen met vijf zitplaatsen of (als optie met de 1.5-turbobenzinemotor) zelfs zeven plaatsen. Heel praktisch is de elektrische kofferklep. Die kun je zelfs instellen op een bepaalde maximumhoogte of met de stop-and-hold-functie stoppen op de gewenste positie. Het is maar een van die snufjes die bewijzen dat Honda altijd net iets verder denkt. De veiligheidsuitrusting is daar ook een mooi voorbeeld van, met systemen om op de juiste rijstrook te blijven, verkeer in de dode hoek op te merken of te waarschuwen voor oververmoeidheid. Interessant is dat Honda de meeste uitrusting al meteen standaard monteert, waardoor je dus nog weinig opties nodig hebt.

Ruim, comfortabel en hybride: deze Honda is een van de beste SUV’s
Foto: Honda

Winteractie

Nog een goede reden om nu voor een CR-V Hybrid te kiezen, zijn de interessante winteraanbiedingen van Honda. Je profiteert van een mooie korting op winterse accessoires. Momenteel krijg je tot 45 procent korting op winterbanden (inclusief velgen). Zodra de temperatuur daalt tot 7 °C garanderen winterbanden door hun andere rubbersamenstelling een hogere veiligheid. Ga je graag op uitstap met het hele gezin? Dan komt de dakkoffer van 410 liter zeker van pas (tot 35 procent korting). En voor liefhebbers van wintersporten is er nu een korting tot 44 procent om je snowboard of ski’s veilig op het dak te vervoeren.

Benieuwd om de Honda CR-V Hybrid zelf te ontdekken? Maak hier een virtuele proefrit of een afspraak bij je Honda-verdeler.