Delhaize en Colruyt sluiten winkels op vrijdag een uur vroeger door coronamaatregel
Themabeeld in Delhaize.

De winkels van Delhaize, Colruyt en de afhaalpunten van Collect&Go gaan de komende vier weken op vrijdag om 20 uur sluiten in plaats van 21 uur. Dat is het gevolg van het verbod op de verkoop van alcohol na 20 uur, één van de coronamaatregelen die sinds maandag voor een maand gelden.

Delhaize en Colruyt nemen de beslissing om organisatorische redenen en om de druk bij de medewerkers te verminderen. ‘Ook voor onze klanten is dit duidelijker’, zegt Colruyt.

De 248 supermarkten van Colruyt zullen alleen op vrijdag vroeger sluiten, de andere dagen blijven de openingsuren ongewijzigd (8.30-20 uur). Hetzelfde geldt voor de meer dan 200 Collect&Go-afhaalpunten. ‘Wanneer de maatregel betreffende het verbod op verkopen van alcohol na 20 uur vervalt, zullen de Colruyt-winkels opnieuw tot 21 uur open zijn op vrijdag’, benadrukt de retailer.

Ook de 128 eigen supermarkten van Delhaize zijn normaal open tot 21 uur op vrijdag. Tot en met 13 november sluiten die om 20 uur. Op andere dagen blijven de openingsuren (8-20 uur) ongewijzigd. De aankondiging heeft ook geen betrekking op de andere winkelformules van Delhaize: AD Delhaize, Proxy Delhaize, Shop&Go. Het gaat daarbij om zelfstandige uitbaters, die zelf moeten beslissen wat ze doen.

Carrefour, waarvan de winkels op vrijdag eveneens tot 21 uur geopend zijn, hakt woensdagochtend de knoop door over hoe er zal worden omgegaan met het verkoopverbod op alcohol.