FNG-topman Dieter Penninckx vrij onder voorwaarden
Dieter Penninckx Foto: BELGAIMAGE

De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling heeft dinsdag beslist om Dieter Penninckx, topman van de failliete FNG-groep, vrij te laten onder voorwaarden. De KI bevestigt daarmee een eerdere beslissing van de raadkamer in Mechelen, waartegen het parket beroep had aangetekend.

Penninckx werd in september samen met zijn vrouw Anja Maes opgepakt nadat ze eerder opgelegde voorwaarden van hun voorlopige invrijheidsstelling hadden verbroken. Zijn vrouw kreeg een enkelband, Penninckx werd opgesloten in de gevangenis.

De twee worden samen met medeoprichter Manu Bracke verdacht van valsheid in geschrifte en gebruik van valse stukken, het indienen van valse jaarrekeningen, de manipulatie van de beurskoers, het misbruik van vennootschapsgoederen en het niet willen meewerken met beursautoriteit FSMA. Het onderzoek werd inmiddels ook uitgebreid naar witwassen.

Naast de drie oprichters van FNG werd ook Penninckx’ advocate Elke Janssens in verdenking gesteld in het dossier. Zij werd niet aangehouden.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig