‘Ik denk dat jij wint.’ ‘Ik denk het niet.’ De knuffel van Van Aert en Van der Poel die u niet zag op tv
Foto: rr

Het mooiste moment van de Ronde van Vlaanderen was gisteren niet op tv te zien, maar werd vastgelegd door de Franse fotograaf Patrick Brunt. Die stond achter de finish en filmde het moment waarop Mathieu Van der Poel en Wout van Aert elkaar broederlijk omarmen na een spannende tweestrijd.

Al uitbollend over de streep slaat Wout van Aert zijn arm om de schouder van eeuwige rivaal Mathieu van der Poel. ‘Ik denk dat jij wint’, zegt Van der Poel, op dat moment nog onzeker over de afloop van de millimetersprint. ‘Ik denk het niet’, antwoordt Van Aert. Het is onze landgenoot die uiteindelijk gelijk blijkt te hebben.

Met die knuffel kon er ook meteen een streep getrokken worden onder de hevige woordenwisseling tussen de twee in de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen die was ontstaan na Gent-Wevelgem (lees meer). Van Aert en Van der Poel zijn rivalen op de fiets, maar het wederzijds respect is groot. Dat bleek ook uit de sportieve reactie van Van Aert meteen na afloop van de Ronde. ‘Simpel, Mathieu was net dat tikkeltje sterker.’