Ruben Bemelmans geeft forfait voor European Open na positieve coronatest
Foto: BELGA

Ruben Bemelmans (ATP 219) moet verstek laten gaan voor het European Open, het ATP-toernooi dat maandag van start gaat in de Lotto Arena in Antwerpen. Dat heeft toernooidirecteur Dick Norman zaterdag laten weten in een videoconferentie.

“Twee dagen geleden onderging Ruben een Covid-19-test, die uiteindelijk positief bleek. Hij kan dus niet deelnemen aan het toernooi”, zo verklaarde Norman.

Bemelmans had een wildcard gekregen voor de hoofdtabel van het European Open, maar moet dus noodgedwongen passen. “Jammer, ook omdat Ruben nu op vijf minuten van de Lotto Arena woont. Zizou Bergs (ATP 528) krijgt naast Kimmer Coppejans ook een wildcard voor de hoofdtabel. David Goffin (ATP 14) wil meespelen, maar wacht nog altijd op het resultaat van zijn corona-test van afgelopen donderdag,” zei Dick Norman. Goffin testte na zijn uitschakeling op Roland Garros al tweemaal positief op Covid-19. Naast Joran Vliegen (ATP 36- dubbel) en Sander Gillé (ATP-dubbel) is er ook nog het Belgisch duo Michael Geerts (ATP 391) en Yannick Mertens (ATP 464) in het dubbelspel. Als Goffin groen licht krijgt zijn er dus zeven Belgen actief op de European Open in Antwerpen. Ook internationale toppers als Grigor Dimitrov (ATP 19), Karen Khachanov (ATP 17), Milos Raonic (ATP 21), Richard Gasquet (ATP 51 en ex-winnaar van European Open) en Kei Nishikori (ATP 35) tekenen present.

1.500 toeschouwers elke dag, sessie start twee uur vroeger

Toernooidirecteur Dick Norman bevestigde dat er elke dag 1.500 toeschouwers de European Open mogen bijwonen. “We hebben de zaal nog meer coronaproof gemaakt. We laten steeds een rij vrij en op de rijen met toeschouwers laten we tussen de bubbels steeds twee lege stoeltjes. Er zijn voldoende in- en uitgangen en mondmaskers zijn uiteraard verplicht. We vatten elke dag ook twee uur vroeger aan en dit reeds om 12 uur. Dat moet de toeschouwers in staat stellen om voor de nachtklok (middernacht) weer thuis te zijn. We zijn blij dat we met de steun van Sport Vlaanderen, Stad Antwerpen, de Sportpaleis Groep en de andere partners de vijfde editie van de European Open kunnen organiseren. We zijn een jong tornooi en wilden daarom geen jaar overslaan. We geven met deze organisatie ook werk aan spelers, hotels, catering, vrijwilligers enz... en dat is in deze coronatijden een opsteker,” aldus Dick Norman.

De European Open gaat zondag met de kwalificaties van start. De hoofdtabel begint maandag en de finale gaat zondag 25 oktober door. De dubbelfinale vat om 13u30 aan, de singlefinale om 16 uur.