Zes jongeren voorgeleid na aanval op 15-jarige
Foto: rr

De jeugdrechter heeft twee minderjarigen van veertien en zestien jaar in een gesloten jeugdinstelling ­geplaatst na het gewelddadige incident met een jongen van vijftien in Puurs-Sint-Amands.

Drie andere minderjarigen kregen strenge voorwaarden opgelegd. De meerderjarige verdachte is door de onderzoeksrechter aangehouden en onder elektronisch toezicht geplaatst.

Het slachtoffer werd zondagnamiddag door zes jongeren omsingeld aan de plaatselijke bibliotheek. Hij werd ­geslagen, bedreigd, vernederd en beroofd van enkele van zijn spullen. De jongeren maakten een filmpje van het incident en ze verspreidden het via de sociale media.

De moeder van het slachtoffer deed maandag aangifte, waarna een onderzoek werd opgestart. Volgens het parket lijken de feiten het gevolg van ‘een voorgeschiedenis en een context’. Dat wordt verder onderzocht. ‘Wat op de beelden te zien is, is zinloos geweld dat absoluut niet te tolereren valt’, meldt het parket.

De feiten zijn gekwalificeerd als diefstal met geweld of bedreiging, mensonterende behandeling en opzettelijke slagen aan een minderjarige.