Nicholas Lataire wordt directeur News City bij DPG Media
Foto: News City

Nicholas Lataire volgt Paul Daenen op als directeur van News City bij DPG Media. Daenen gaat eind 2020 met pensioen.

Dat meldt het mediabedrijf zelf op Twitter. Lataire komt daardoor boven alle redacties en nieuwsmerken van News City te staan, met onder meer Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws en Dag Allemaal. Ook de radionieuwsredacties van Q-Music en Joe vallen onder die noemer, net als Story en Goed Gevoel .Eerder was Nicholas Lataire adjunct-directeur van News City. Hij was tien jaar lang de hoofdredacteur van VTM Nieuws.

Daenen zwaait eind 2020 af en gaat dan met pensioen. Hij was ongeveer vijftien jaar hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws en kwam in 2018 aan het hoofd van News City te staan.

Volgens Christian Van Thillo, uitvoerend voorzitter van DPG Media, was Daenen één van de beste krantenmakers die hij gekend heeft. ‘Met zijn sterk journalistiek inzicht en zijn doorgedreven passie voor goed gebracht en spraakmakend nieuws, bouwde Daenen Het Laatste Nieuws uit tot de grootste krant van het land. Hij was ook één van de grondleggers van het succes van onze groep’, aldus Van Thillo.

Wie de nieuwe hoofdredacteur wordt van VTM Nieuws wordt voor het einde van het jaar duidelijk.

Volgens Paul Daenen is ‘afscheid nemen altijd makkelijker als je ervan overtuigd bent dat de geknipte opvolger klaar staat’. ‘Lataire heeft de voorbije jaren bij VTM Nieuws bewezen dat hij als geen ander weet hoe je populaire journalistiek op een kwalitatieve manier kan en moet brengen.’