Tiesj Benoot ontsnapte aan coronabesmetting in tv-studio met Jan Bakelants en start in Ronde van Vlaanderen
Foto: Photo News

Tiesj Benoot, die zondag nog verstek gaf voor Gent-Wevelgem omdat hij in contact was gekomen met de positief op corona geteste Jan Bakelants, hervat in de Ronde van Vlaanderen. Hij is er samen met de Deen Sören Kragh Andersen het speerpunt binnen Team Sunweb. Voorts maken ook nog de Deen Casper Pedersen en de Nederlander Joris Nieuwenhuis deel uit van de selectie voor ‘Vlaanderens Mooiste’. Eerstgenoemde schreef zondag Parijs-Tours op zijn naam, Nieuwenhuis nam er de laatste podiumplaats in.

“We brengen een sterk team aan de start van de Ronde van Vlaanderen. Met Casper Pedersen wonnen we Parijs-Tours, Joris Nieuwenhuis werd er derde. Het komt er in de Ronde op aan een hele dag met volle focus te koersen en mee te zijn met een belangrijke uitval voor de finish”, geeft sportdirecteur Michiel Elijzen mee.

“Tiesj Benoot en Sören Kragh Andersen hebben afgelopen weken laten zien dat ze met een goede conditie de Tour de France beëindigden. Maar dit tweetal is dus niet onze enige troef. Ik heb nog enkele andere renners achter de hand om uit te spelen in volle finale”, aldus Elijzen.

Geen Gent-Wevelgem door Jan Bakelants

Benoot moest zondag nog passen voor Gent-Wevelgem. Hij zat de woensdag daarvoor in de tv-studio van Extra Time Koers met Jan Bakelants, die zaterdag bekendmaakte dat hij vrijdagavond avond positief testte op het coronavirus. Benoot onderging een PCR-test en startte uit voorzorg niet in Gent-Wevelgem, maar die test bleek dus negatief.

Tiesj Benoot ontsnapte aan coronabesmetting in tv-studio met Jan Bakelants en start in Ronde van Vlaanderen
Foto: canvas

Selectie Team Sunweb: Sören Kragh Andersen (Den), Nikias Arndt (Dui), Tiesj Benoot, Cees Bol (Ned), Nils Eekhoff (Ned), Joris Nieuwenhuis (Ned) en Casper Pedersen (Den)