Voetbal Vlaanderen legt alle competities in het amateurvoetbal stil voor onbepaalde duur
Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Na de indoor sporten op maandag wordt ook het veldvoetbal nu opgeschort voor onbepaalde duur. Voetbal Vlaanderen heeft dinsdag beslist om onmiddellijk alle amateurcompetities stil te leggen. De U6 tot de U17 mogen wel blijven voetballen, ook oefenwedstrijden mogen nog doorgaan. Eerder liet Vlaams minister van Sport Ben Weyts alle kleedkamers al sluiten.

Voorzitter van Voetbal Vlaanderen Marc Van Craen toonde zich in onze krant van vandaag al sceptisch over de maatregel die minister Weyts nam. “Vraag is of het werkbaar is om op die manier wedstrijden te organiseren. Het weer wordt slechter. Als je dan in de regen moet spelen, daarna niet kan douchen of warme kledij kan aantrekken en op nationaal niveau nog eens 100 kilometer met de auto moet rijden … Dat zijn geen ideale omstandigheden. We zullen morgen (vandaag, nvdr.) in alle rust bespreken met het bestuur of het nog zin heeft of dat we moeten overwegen om de competitie stop te zetten.”

Het antwoord is dus nee. Voetbal Vlaanderen vindt het niet werkbaar om met de huidige maatregelen wedstrijden te organiseren. Oefenwedstrijden mogen wel nog doorgaan, wat de clubs die nog meedraaien in de Croky Cup goed uitkomt. Ook de jeugd blijft gespaard.

Over de taalgrens volgt de Association des Cours Constitutionnelle Francophones het voorbeeld van Vlaanderen. Het amateurvoetbal in Wallonië wordt opgeschort tot 1 november. Net zoals in Vlaanderen blijft de jeugd tot de U17 gespaard.