Lewis Hamilton evenaart met 91ste F1-zege record Michael Schumacher
Foto: AFP

Lewis Hamilton (Mercedes) heeft zich zondag op de Nürburgring de beste getoond tijdens de GP van de Eifel, de elfde manche van het wereldkampioenschap Formule 1. De 35-jarige Brit haalde het voor de Nederlander Max Verstappen (Red Bull) en de Australiër Daniel Ricciardo (Renault). Het is voor de zesvoudige wereldkampioen zijn 91e GP-zege. Daarmee komt hij op gelijke hoogte met de Duitse recordhouder Michael Schumacher.

Hamilton verbeterde zondag ook, tot drie maal toe, het ronderecord van de Duitser op de Nürburgring. Maar Max Verstappen deed in het absolute slot nog beter dan de Brit. Het nieuwe record van de Nederlander is 1:28.139.

Kimi Räikkönen finishte achteraan het pak. De veertigjarige Fin werd zondag alleen recordhouder in de Formule 1 met 323 gestarte Grote Prijzen. Zijn landgenoot Valtteri Bottas, die gestart was vanaf de pole, moest na negentien ronden opgeven met motorproblemen.

In de WK-tussenstand vergroot Hamilton zijn voorsprong op Bottas tot liefst 69 punten. Max Verstappen blijft derde op 83 punten. Een zevende wereldtitel wenkt voor Hamilton, eveneens een record van Michael Schumacher.

Het was van 2013 geleden dat een F1-race plaatsvond op de Nürburgring. Toen was thuisrijder Vettel de beste.

De volgende Grote Prijs vindt op 25 oktober plaats in het Portugese Portimao. De Formule 1 keert voor het eerst sinds 1996 terug naar Portugal. Toen won Jacques Villeneuve in Estoril.