Wagen gaat van snelweg af en duikt struikgewas in: inzittenden gewond
De Audi Q2 werd weggekatapulteerd en kwam uiteindelijk tot stilstand in het dichte struikgewas, waardoor deze amper te zien was vanaf de snelweg. Foto: NDZ

Op de verkeerswisselaar ’t Ei rond Kortrijk zijn zondagmorgen twee gewonden gevallen bij een zwaar verkeersongeval.

Dat gebeurde iets na 4 uur ter hoogte van de splitsing naar de afrit Kortrijk-Centrum. De bestuurder van een Audi Q2 verloor op het natte wegdek aan het begin van de scherpe bocht de controle over het stuur en knalde tegen de vangrails rechts van de weg.

Het voertuig schoof daarna nog enkele tientallen meter verder langs de vangrails en maaide eerst nog verschillende signalisatieborden omver, voor die weggekatapulteerd werd en tot stilstand kwam in het dichte struikgewas, een 30-tal meter van de snelweg. De wagen was hierdoor amper te zien voor het aankomend verkeer.

Aanvankelijk werd gevreesd dat de inzittenden, een man en een vrouw afkomstig uit Noord-Frankrijk, gekneld zaten, maar bij aankomst van de hulpdiensten bleek die vrees onterecht en waren beiden uit het voertuig. De vrouw raakte bij de crash zwaargewond, maar was bij bewustzijn toen ze naar de spoeddienst van AZ Groeninge overgebracht werd. De man komt er wellicht vanaf met lichtere verwondingen vanaf.

Bij het ongeval raakten geen andere voertuigen betrokken.