Staatssecretaris Mathieu Michel besmet met coronavirus
Michel was maandag aanwezig op het partijbureau van de MR. Foto: BELGA

Staatssecretaris Mathieu Michel (MR) heeft donderdag een positieve coronatest afgelegd. Hij had zaterdag een hoogrisicocontact met iemand die achteraf besmet bleek met het virus. Omdat Michel de voorbije week zelf geen rechtstreeks risicocontact had met regeringsleden, moeten de overige ministers niet in quarantaine.

Michel heeft hierover eerste minister Alexander De Croo geïnformeerd, laat het kabinet van de premier vrijdag weten.

‘Tijdens de voorbije week had geen enkel lid van de regering een rechtstreeks hoogrisicocontact met staatssecretaris Michel. De leden van de regering blijven uiterst waakzaam en houden zich aan de algemene voorzorgsmaatregelen’, zegt het kabinet van de eerste minister nog.

Michel was maandag wel aanwezig op het partijbureau van de MR, waar urenlang vergaderd werd over het lot van partijvoorzitter George-Louis Bouchez.

Waalse regering

Ook Waals minister voor onder meer Gezondheid Christie Morreale (PS) heeft positief getest op het coronavirus. De voltallige Waalse regering zit al sinds woensdag in quarantaine nadat minister Valérie De Bue besmet bleek met Covid-19. Morreale gaat in thuisisolement, maar zet haar werk wel digitaal verder, net als De Bue.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in