Vroegere topvrouw wil 1,6 miljoen euro van Lunch Garden
Annick Van Overstraeten Foto: BELGA

Annick Van Overstraeten, de vorige ceo van restaurantketen Lunch Garden, eist 1,6 miljoen euro van haar vroegere werkgever. Dat bedrag omvat achterstallig loon, bonussen, een vertrekpremie en een morele schadevergoeding, zo schrijft De Tijd.

Van Overstraeten werd aan de kant geschoven, en opgevolgd door Ann Biebuyck. Ze leidde tien jaar lang het bedrijf, maar kwam in onmin met aandeelhouder, Bregal Freshstream. Volgens Van Overstraeten had die plannen met het personeel die voor haar ‘niet door de beugel konden’.

Volgens De Tijd eist Van Overstraeten nu de uitbetaling van een bonus over 2019 (142.200 euro), een vertrekvergoeding gelijk aan zes maanden loon (191.400 euro) en een uitzonderlijke bonus (242.000 euro) voor haar rol bij de overname van Lunch Garden door Bregal Freshstream, en daar bovenop nog een schadevergoeding van 1 miljoen euro.

Lunch Garden kampt ondertussen met zware financiële problemen. Op een bijzondere ondernemingsraad liet de keten woensdag weten dat ruim één op de tien jobs zal verdwijnen. Alle restaurants blijven wel open.

Ondertussen staat Van Overstraeten aan het hoofd van een andere voedingsketen, Le Pain Quotidien.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig