“Ga voor talent dat uw organisatie vooruit stuwt”
Foto: Lies Willaert

HR is meer dan ooit een strategische speerpunt binnen uw onderneming. Uw medewerkers en hun competenties vormen een stuwende kracht om uw vooropgestelde doelen te behalen en te overtreffen. Als marktleider in de Benelux en met bijna veertig jaar ervaring op het vlak van HR-dienstverlening, gaat Hudson verder dan de traditionele rekruteerder.

An Bels, Director Recruitment & Selection, en Serge Gommé, DirectorInterim Management & Contracting leggen uit hoe een mensgerichte benadering, diepgaande sectorkennis en wetenschappelijke tools in deze bijzondere tijden meer het verschil maken.

Covid-19 schudt de bedrijfswereld grondig dooreen. Toch blijft een uitgekiende HR-benadering ook in deze tijden cruciaal om de aanhoudende war for talent te winnen. Naast het nieuwe werken, spreken we evenzeer van het nieuwe rekruteren. “Het sollicitatie- en aanwervingsproces speelde zich de voorbije maanden hoofdzakelijk vanop afstand af”, legt Serge Gommé uit. “Hudson had nog voor de coronacrisis een nieuw online platform uitgerold, dat ons in staat stelde om meteen te schakelen en vlot over te stappen op remote werken.”

Volgens An Bels gaat de essentie van rekruteren vanop afstand niet louter om het gebruik van tools als Teams of Skype. “Het gaat vooral om hoe u die inzet. We rolden onze assessmenttools meteen digitaal uit en bieden onze klanten de mogelijkheid om het online selectieproces mee te volgen. Zo hoeven HR-verantwoordelijken of lijnmanagers zich niet langer te verplaatsen om een assessment center bij te wonen, waardoor ze kostbare tijd winnen. Remote assessments lijken dan ook een vaste plek veroverd te hebben in veel organisaties. Vandaag zien we een mooie kruisbestuiving tussen het nieuwe rekruteren en de klassieke assessments op locatie.”

Talentdatabank

De wendbare aanpak in coronatijden illustreert de kracht van Hudson. Serge Gommé: “Hudson vormt als gereputeerde marktleider een baken van zekerheid en vertrouwen. Tegelijk evolueren we mee met de markt en zetten we de toon op het vlak van innovatie. Onze vernieuwde website en huisstijl reflecteren die dynamiek.” Bij Hudson gaan de menselijke benadering en softwarematige ondersteuning hand in hand. “Hoewel LinkedIn verschillende troeven biedt, profileert de kandidaat er zich hoofdzakelijk vanuit eigen perspectief. Hudson beschikt over een bijzonder uitgebreide database met kandidaten die een stuk dieper graaft.”

“We stofferen die kennisbron met de bevindingen van onze consultants, de directe feedback van de kandidaten zelf en de ervaringen van onze klanten. Uiteraard doen we dit volledig conform de GDPR-regelgeving”, gaat Serge Gommé verder. “Die informatie beperkt zich niet tot het diploma en de werkervaring, maar schept een duidelijk beeld van de persoonlijkheid en de organisatorische en interpersoonlijke vaardigheden van een potentiële sollicitant.” Het kennisniveau beoordeelt Hudson objectief op basis van kwalitatieve assessments. Serge Gommé: “Die krachtige databank combineren we met gerichte acties via verschillende mediakanalen, waardoor we de meest geschikte talenten proactief spotten.”

Benchmarks

De ongeëvenaarde kennis van de arbeidsmarkt waaruit Hudson put, blijkt ook in het verdere rekruterings- en evaluatieproces van goudwaarde. An Bels: “Onze klanten krijgen op basis van de data uit onze eigen kwalitatieve jaarlijkse salarisstudies inzicht in een marktconforme verloning. Hudson kan voor u als klant ook de lijnen uitzetten op het vlak van performance management, waardoor u exact inschat of de voorgelegde prestaties in lijn zijn met wat u als werkgever van uw medewerkers mag verwachten. Bovendien kunt u dit ook inzetten als basis om het potentieel van uw mensen verder te gaan ontwikkelen. ”

Brede scope

Hudson bekijkt elke rekruteringsopdracht multidimensionaal. “Personeelsbeleid is een kwestie van langetermijndenken”, legt An Bels uit. “Soms beschikt een kandidaat over de beoogde vaardigheden, maar sluiten zijn of haar ambities en soft skills niet aan bij de bedrijfscultuur. Dan laten we niet na om onze opdrachtgevers te challengen: gaat u in dat geval niet beter voor iemand met het nodige groeipotentieel die uw bedrijfswaarden wel volledig omarmt? Het gaat ons dus niet enkel om het vinden aan talent, maar het ook aan uw organisatie binden. Die kritische kijk staat een snelle aanwerving niet in de weg. We respecteren altijd een ambitieus, haalbaar tijdsschema dat we samen met de klant vooraf vastleggen.”

Rekrutering op C-niveau

Hudson staat in elke fase van de bedrijfscyclus aan de zijde van de ondernemer. Beoogt u een uitbreiding van uw directieteam of leidinggevende managers? Dan doet Hudson een beroep op een uitgebreid C-level netwerk en leadership assessments op maat van het gezochte profiel. “Het spreekt voor zich dat we cruciale factoren als visie, leiderschapsstijl en wendbaarheid in onze procedures meenemen”, zegt An Bels. “Dat medewerkers meer en meer autonoom en vanop afstand werken, geeft delegeren een nieuwe dimensie. Vandaag treedt bijgevolg ook ‘digitaal leiderschap’ op de voorgrond.”

Hudson maakt het tevens mogelijk om leidinggevende of experten-profielen tijdelijk in te zetten. “Dat stelt een bedrijf onder meer in staat om een aantal bedrijfskritische knelpunten op te vangen of transitieperiodes te overbruggen. Interimmanagers gooien hun ervaring in de strijd en helpen uw onderneming om specifieke uitdagingen in alle objectiviteit te tackelen, zonder dat ze een directe bedreiging vormen voor de eigen werknemers”

HR-detachering

Hudson stelt zijn HR-expertise ook extern ter beschikking. Serge Gommé: “Het plotse uitvallen van een HR-medewerker, een nieuwe campagne rond employer branding of een transformatieproject: om velerlei redenen kan er plots een nood aan extra HR-expertise ontstaan. We bieden de mogelijkheid om onze eigen getrainde HR Officers On Site tijdelijk binnen uw bedrijf in te zetten. Ze hanteren een frisse blik en beschikken over de nodige ervaring en HR-kennis om de continuïteit van uw HR-beleid te verzekeren en het een nieuwe impuls te geven.”

Laat het duidelijk zijn: in een wereld waar organisaties sneller dan ooit evolueren, geeft Hudson die veranderingen vanuit HR-perspectief mee vorm. Door te anticiperen op nieuwe marktverwachtingen en zichzelf voortdurend heruit te vinden, staat deze ervaren HR-dienstverlener meer dan ooit als een partner aan uw zijde.

Benieuwd wat Hudson voor uw bedrijf kan betekenen?
Ontdek het hier »