Antwerps testdorp verhuist naar locatie die ‘winterproof’ is

Het covid-testdorp van de stad Antwerpen en het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) blijft ook de komende maanden bestaan, maar zal verhuizen van de huidige site Spoor Oost naar een locatie die geschikt is voor de wintermaanden.

Het kabinet van de Antwerpse schepen voor Gezondheidszorg Fons Duchateau (N-VA) benadrukt dat het testdorp niet moet verhuizen voor de uitgestelde Sinksenfoor die op Spoor Oost neerstrijkt. Op 21 november opent daar de wintereditie van de Sinksenfoor. ‘Het was van bij het begin het plan om in de winter te verhuizen’, klinkt het. ‘We willen op zijn minst de medewerkers wat beschut kunnen laten werken als het koud en nat is. Een alternatieve locatie vinden was niet evident, maar we denken er een gevonden te hebben.’

De nieuwe locatie zal nog op het grondgebied van de stad Antwerpen liggen en zou over dezelfde capaciteit beschikken als de huidige. In het testdorp kunnen mensen zonder ernstige symptomen terecht voor een covidtest als ze bijvoorbeeld net terugkwamen uit een rode zone in het buitenland, ze een code ontvingen via een contactonderzoeker of ze een negatieve test nodig hebben om naar het buitenland te kunnen reizen. Je kan er zowel met de auto doorrijden als te voet of met de fiets langsgaan.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in